OVERHEAT MEDIA

Atunci când suntem interesați să achiziționăm un anumit tip de produs (sau serviciu), vrem să aflăm cât mai multe informații despre variantele disponibile pe piață.

De obicei, pentru fiecare produs disponibil, găsim câteva informații în format text, alături de 2-3 poze reprezentative. Dar dacă unul dintre produse dispune și de un video de prezentare, care ne prezintă vizual avantajele competitive ale acelui produs, deja simțim că este vorba despre un produs superior celorlalte.

Un video de prezentare de produs este gândit pentru cei aflați în etapa în care iau în calcul achiziția unui produs (sau serviciu) și prospectează piața. De aceea, nu este necesar să ne concentrăm foarte mult asupra problemelor pe care privitorul le întâmpină (ca în cazul unui Explainer Video), ci a felului în care produsul sau serviciul nostru îl ajută să aibă o viață mai bună prin caracteristicile sale.

Noi la Overheat Media credem că o prezentare de produs va avea succes dacă îndeplinește două condiții principale:

  1. Oferă informații esențiale (ex: formă, culoare, dimensiuni, mod de utilizare)

Pentru a asigura dinamismul clipului video, de obicei aceste informații nu sunt oferite în mod explicit, dar trebuie să poată fi deduse cu ușurință de privitor pe parcursul clipului. De multe ori, înțelegerea acestor aspecte dintr-un video va înlocui nevoia de a vedea/testa produsul în realitate.

  1. Generează dorință și entuziasm

Să fim sinceri. Atunci când urmărești un clip de prezentare pe o pagină de produs, o faci pentru că speri cu adevărat să te impresioneze. Speri să înlăture orice dubii pe care le aveai și să-ți ofere destule motive la nivel rațional și emoțional încât să vrei să achiziționezi acel produs.

Cu toții ne dorim ca alegerea unui produs să fie ușoară, să existe o soluție evident superioară tuturor celorlalte de pe piață, pentru a nu petrece ore în șir comparând mici detalii. Prezentarea de produs are puterea de a livra exact această impresie, cea a unui produs superior.

Moduri prin care generăm dorință și entuziasm: prin calitatea audiovizuală (filmare de nivel comercial și editare dinamică), prin prezentarea mai multor scenarii de utilizare, prin expunerea atrăgătoare a modului în care produsul îți face viața mai ușoară, prin prezentarea funcțiilor și beneficiilor ce fac produsul special.

Așadar, atunci când producem un video de prezentare de produs, pornim de la presupunerea că persoana care urmărește clipul o face pentru că își dorește mai mult decât informații. Își dorește să fie impresionată de caracteristicile și experiențele pozitive pe care acel produs sau serviciu i le va oferi.

Un video de prezentare de produs/serviciu poate căpăta mai multe forme, iar uneori pot fi realizate mai multe clipuri video de prezentare. De exemplu, câte un video despre fiecare funcție principală a produsului, sau câte un video pentru fiecare categorie de clienți relevantă pentru produs/serviciu (ex: adolescenți, părinți, antreprenori etc).

Caracteristici principale:

Scurtă descriere: Un video de prezentare de produs/serviciu poate căpăta mai multe forme, însă rolul său principal este acela de a prezenta cele mai spectaculoase funcții sau caracteristici ale produsului/serviciului în cel mai atractiv mod, astfel încât să creeze o stare de entuziasm față de acesta.

Excelent pentru etapa de mijloc din procesul de inbound marketing: Considerare

Unde poți folosi un video de prezentare de produs: pe site (pe pagina de produs și pe landing page-uri dedicate vizitatorilor aflați în faza de considerare), pe Facebook/Instagram (organic, dar și ca reclamă targetată), pe YouTube.

Exemplu de video de prezentare de produs:

Ce poți face în continuare?

  • Află mai multe despre producția video pentru firme citind alte articole de pe blogul Overheat Media
  • Vrei să ne ocupăm chiar noi de video pentru firma ta? Oferim servicii profesionale de producție video pentru companii, inclusiv pe bază de abonament. Ne mândrim cu clienți mari și mici din domenii precum Tech, Gaming, Fashion, eCommerce sau educație. Vei avea parte de o echipă cu experiență pe care te poți baza și de răspunsuri la orice întrebare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.