OVERHEAT MEDIA

Explainer video-ul este unul dintre cele mai importante și populare tipuri de video, pentru că forma și conținutul său îl fac, de obicei, ușor de înțeles și foarte memorabil.

Acest tip de material video este exact genul de clip pe care vrei să îl vadă o persoană aflată la primul contact cu afacerea ta, pentru că o ajută să înțeleagă:

  • Care este problema pe care o rezolvă oferta ta;
  • Care sunt punctele forte ale ofertei tale (simplitatea în utilizare, eficacitatea peste medie, funcționalitățile avansate etc.).

De aceea, putem spune că materialele de tip explainer sunt excelente pentru a atrage atenția și a câștiga simpatia persoanelor care tocmai au realizat că se confruntă cu o problemă frustrantă, sau anticipează că s-ar putea confrunta în curând cu aceasta.

De obicei realizat sub forma unei animații 2D, dar uneori și în format live-action (cu actori și decoruri reale), un video de tip explainer este structurat pe mai multe părți, întocmai ca o poveste.

De obicei, la început ne este prezentat un personaj care se confruntă cu o anumită problemă. După ce ne sunt ilustrate dificultățile și stările de frustrare prin care trece personajul din cauza acestei probleme, dezvăluim numele soluției noastre salvatoare. Apoi, arătăm cât de ușor este de utilizat sau cât de bine își face treaba această soluție, iar în încheiere ne întoarcem la personajului nostru, care este acum, în sfârșit, fericit.

Vizualizând și identificându-se cu această călătorie a personajului (de la situația imposibilă de la început și până la starea de bine de la final), și starea de spirit a privitorului va fi afectată în același sens.

În final, acesta va asocia produsul/serviciul tău cu starea de bine și va fi motivat să afle mai multe informații. Simpla existență a acestui video, dacă este bine realizat, îți poate plasa afacerea pe locul 1 în lista opțiunilor clientului.

Caracteristici principale:

Scurtă descriere: Un video de tip explainer este un material video care relatează o problemă și descrie în mod atrăgător dar succint modul în care aceasta poate fi rezolvată de către produsul sau serviciul promovat.

Excelent pentru prima etapă din procesul de inbound marketing: Conștientizare 

Unde poți folosi un explainer video: pe site (pe pagina de produs într-o poziție above the fold și pe landing page-uri), pe toate platformele sociale (în special sub formă de reclamă targetată),  pe YouTube.

Exemplu de explainer video:

Ce poți face în continuare?

  • Află mai multe despre producția video pentru firme citind alte articole de pe blogul Overheat Media
  • Vrei să ne ocupăm chiar noi de video pentru firma ta? Oferim servicii profesionale de producție video pentru companii, inclusiv pe bază de abonament. Ne mândrim cu clienți mari și mici din domenii precum Tech, Gaming, Fashion, eCommerce sau educație. Vei avea parte de o echipă cu experiență pe care te poți baza și de răspunsuri la orice întrebare. 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.